Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ranní cvičení

19. 11. 2020
  • Cvičení s knihou - každé s dětí si vezme knihu, kterou položí kdekoliv na podlahu a mohou ji přeskakovat, obíhat, po špičkách utíkat apod. Při tomto cvičení nabádáme děti k opatrnosti, aby cvičili tak, aby do knihy nekopli, nešlápli na ni, vedeme děti ke správnému chování ke knize. Následně pokračujeme s průpravnými a protahovacími cviky s knihou. Zvedání knihy nad hlavu z podlahy tak, abychom nepokrčily kolena, úklony do stran s knihou ve vzpažených rukou, zvedání knihy od těla nad hlavu a naopak, „kliky“ nad knihou, dřepy nad knihou, ať si na ní nesedneme, položíme si knihu na hlavu, zkusíme chůzi s knihou na hlavě.

  • Slet jezinek: Děti představují jeskyňky a chodí po prostoru. Paní učitelka jim dává pokyny "pomalu, rychle, stop" popřípadě udává tempo tamburínou. Děti se řídí jejími pokyny a přitom musí dbát na to, aby do nikoho nevrazili. Nakonec učitelka zavolá číslo, počet jezinek, které se musí chytit do kroužku.

  • Cvičení na překážkové dráze- jak se jelen vydal lesem za Smolíčkem

  • Máme vyrobené papírové jeskyňky. Každá jeskyňka má jinou barvu vlasů. Když hraje písnička, děti utíkají (skáčou, plazí, lezou, chodí..) kolem jeskyněk. Když písnička hrát přestane, zavolá učitelka barvu. Podle toho, která jeskyňka má danou barvu, kolem té udělají děti kruh.

  • Cvičení se šátky (jeskyňky)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář